Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда

20161010 121654 640x360На 10 октомври нашето училиште го прослави патрониот празник и 52 години постоење на успешна работа. По тој повод во училиштето се одржа свечена седмица на која се обрати директорката, претседателот на училишниот одбор Станче Станковска и претседателот на синдикатот Чедомир Спaсовски. 

Во 1100 часот се одржа приредба за учениците од училиштето, а во 1200 за родителите и поканети гости. Патронатот се одржа под мотото „Знаеме што сме но не знаеме што можеме да бидеме“ позната мисла од Шекспир. Присутните можеа да проследат дел од „Ромео и Јулија“ , кое се вбројува меѓу најпознатите трагедии напишани од Вилијам Шекспир . 

„Ова е завршната манифестација на која претходеа повеќе активности, како што беа литературен и ликовен конкурс, каде што покрај нашите ученици учествуваа и ученици од другите основни училишта во градот. Сите твореа на тема „Шекспир вечна инспирација“. Имавме и турнир во мал фудбал и ликовна колонија во ходникот.“ - изјави директорката Елизабета Костадиновска Костиќ. 

1 hamer 640x3602 dir 640x4383 sonete 640x4274 DSC 9863 640x4275640x4276 DSC 9839 640x4277 DSC 9867 427x6408DSC 9872 427x6409DSC 9884 427x64011DSC 9880 640x42712 20161010 110544 640x36014 20161007 134207 640x36016 20161010 113102 640x360 217 20161007 134932 640x36018 20161007 134934 640x36019 20161007 133224 640x36020 161010 122643 640x36021 161010 123118 640x36022 161010 123833 640x360слике

sound by Jbgmusic

ООУ „11 ОКТОМВРИ“

ул. Тодор Велков б.б.

1300 Куманово

тел/факс: +389 31 424 235